Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@13:18:54 GMT

دانشگاه آزاد در گام دوم انقلاب به دنبال تحول است

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۲۷۶۴۶

دانشگاه آزاد در گام دوم انقلاب به دنبال تحول است

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد، محمدمهدی طهرانچی در مراسم گرامیداشت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که با شعار «دانشگاه آزاد اسلامی، مولود انقلاب اسلامی» در سالن همایش کتابخانه مرحوم دکتر حبیبی واحد علوم تحقیقات برگزار شد، ضمن تبریک و بزرگداشت ایام الله دهه فجر، گفت: در این ظلمت‌کده جهانی، امام خمینی (ره) پرچمی را برافراشتند و مردانه به پای آن ایستادند تا انقلابی رقم بخورد که ۴۲ سال پایدار بماند و مقام معظم رهبری نیز ادامه دهنده راستین خط رهبر کبیر انقلاب اسلامی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه جلسه امروز با حضور رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنا، اعضای هیأت رئیسه و رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی استان‌ها به دلیل شرایط موجود به صورت مجازی برگزار شده است، اظهار داشت: در این جلسه که جشن پیروزی انقلاب اسلامی است، پیرامون دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان مولود انقلاب اسلامی در گام دوم دانشگاه صحبت خواهد شد.

دانشگاه آزاد اسلامی در گام دوم انقلاب به دنبال تحول است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در ۱۴ خردادماه سال جاری، گفت: مقام معظم رهبری بسیار زیبا و فرزانه، حضرت امام خمینی (ره) را به عنوان امام تحول به ما معرفی کردند که تمام تحولات خود را از خدا می‌دانست. اگر به این فرمایشات توجه کنیم، به نکته‌های مهمی پی خواهیم برد که هر تحولی به آن نیاز دارد و دانشگاه آزاد اسلامی در گام دوم که به دنبال تحول است، باید از این فرمایشات نهایت بهره را ببرد.

طهرانچی با بیان اینکه به فرموده مقام معظم رهبری هر تحولی نیاز به یک پشتوانه فکری دارد، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب بر این نکته تاکید دارند که هر حرکت بی‌پشتوانه فکری را نمی‌توان تحول دانست، بنابراین باید از دارایی‌های معنوی خود در این زمینه استفاده کنیم که این دارایی‌ها عبارت از احکام اسلام، مقررات اسلامی، آیات کریمه قرآن و کلام اهل بیت (ع) است. در واقع باید با استفاده از این دارایی‌های معنوی، تحول ایجاد کنیم. همچنین مقام معظم رهبری می‌فرمایند "هر تحولی به تحولات بینشی و فرهنگی نیاز دارد و تحولی که امام خمینی (ره) در انقلاب اسلامی رقم زدند، یک تحول مبتنی بر پشتوانه فکری و فرهنگ‌سازی هفت‌گانه است."

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص تحولات هفت‌گانه ای که امام خمینی (ره) ایجاد کردند، گفت: مقام معظم رهبری می‌فرمایند "یک تحول، تحول در روحیه خمودگی و تسلیم ملت بود، به طوری که امام خمینی (ره) ملت خمود و تسلیم را به یک ملت مطالبه‌گر تبدیل کردند. تحول دیگر، تحول در نگاه مردم به خودشان و به جامعه‌شان بود که نگاه حقارت‌پندارانه آنها را به احساس عزت و اعتماد به نفس تبدیل کردند تا خودشان نوع حکومت را تعیین کنند."

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: براساس همین تحول ایجاد شده توسط امام خمینی (ره) است که مردم ۴۲ سال فرا گرفته‌اند که باید در اتفاقات مهم کشور سهیم باشند. جنگ تحمیلی و عبور از فتنه‌ها با حضور مردم نشان داد که مردم درک کرده اند که می‌توانند مثمرثمر باشند.

وی اظهار داشت: مقام معظم رهبری می‌فرمایند "یک تحول دیگر از سوی امام خمینی (ره)، تحول در مطالبات اساسی مردم بود، به طوری که امام خمینی (ره) مطالبات حقیر، کوچک، محلی و محدود ملت را با شعار «نه شرقی، نه غربی» به مطالبه استقلال و آزادی و امور اساسی، بزرگ، انسانی و جهانی تبدیل کردند."

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: بر همین اساس، امروز ایران اسلامی به جایی رسیده که دشمن نمی‌تواند با تحریم، ملت را از پای در آورد، چرا که مطالبات این مردم اساسی است. اکنون نیز که دانشگاه آزاد اسلامی در دوره تحول خود به سر می‌برد، برخی به عمد می‌خواهند افق دید اساتید بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی را پایین آورده و آن را کوچک جلوه دهند.

وی در ادامه تصریح کرد: مقام معظم رهبری می‌فرمایند "تحول دیگری که امام خمینی (ره) رقم زدند، تحول در نگاه به دین بود." در واقع امام خمینی (ره) دین را به متن جامعه آوردند و یک تغییر بسیار بزرگ در نگاه مردم به دین ایجاد کردند و امروز ما نیز همان تحول را نیاز داریم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مقام معظم رهبری همچنین می‌فرمایند "یک حوزه دیگر از تحولی که امام خمینی (ره) به وجود آوردند، تحوّل در نگاه به نسل جوان بود؛ ایشان به فکر و عملِ جوانان اعتماد کردند؛ این به معنای واقعی کلمه یک تحوّل بود."

طهرانچی افزود: مقام معظم می‌فرمایند "تحول مهم دیگری که امام خمینی (ره) به وجود آوردند که شاید از بعضی از این تحولات مهم‌تر هم بود، تحول در نگاه به قدرت‌های جهانی و ابرقدرت‌ها بود. امام راحل در دل مردم قرار داد که بدانند ابرقدرت‌ها شکست‌پذیر و ضربه‌پذیر هستند." دیگر تحولی که از دیدگاه مقام معظم رهبری توسط امام راحل ایجاد شد، تحول در نگاه به آینده بود که به ایجاد تمدن نوین اسلامی منجر شد. امروز مردم به دنبال این هستند که تمدن نوین اسلامی را تشکیل داده و اتحاد عظیم اسلامی را به وجود آورند و امت اسلامی را تشکیل دهند.

برجسته‌ترین خصوصیت امام خمینی (ره) روحیه تحول‌خواهی و تحول‌انگیزی است

وی خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره)، مفهوم انتظار را نیز برای ملت ایران تغییر دادند و مردم را از «منتظر خانه‌نشین» به «منتظر فعال» تبدیل کردند. نقش امام (ره) در ایجاد این تحول مانند یک فرمانده داخل میدان بود. رهبر کبیر انقلاب اسلامی در تمام حوادث از جمله جنگ تحمیلی، در میانه میدان حضور داشتند. در واقع بنا به فرمایش مقام معظم رهبری، "مهم‌ترین و برجسته‌ترین خصوصیت امام خمینی (ره)، روحیه تحول‌خواهی و تحول‌انگیزی ایشان است. درخصوص ایجاد تحول، نقش امام (ره) نقش یک معلم، استاد و مدرس نبود، بلکه نقش یک فرمانده داخل در عملیات و نقش یک رهبر به معنای واقعی کلمه بود."

طهرانچی با تأکید بر اینکه برای ایجاد تحول باید از امام خمینی (ره) درس بگیریم، گفت: هر جامعه زنده و پویایی به تحول احتیاج دارد. ما نیز امروز در بخش‌های مختلف به یک تحول نیاز داریم. مقام معظم رهبری می‌فرمایند «در زمینه مسائل آموزشی واقعاً احتیاج به تحول داریم. تحول در زمینه مسائل آموزشی این است که آموزش‌های دانشگاهی، دبیرستانی و حتی دبستانی را، آموزش‌های عمقی قرار دهیم؛ عمقی و کاربردی، نه صرفاً حفظی. درس‌ها و بحث‌های فایده‌محور را مطرح کنید» و ما باید بر همین اساس حرکت کنیم.

دانشگاه‌ها نیازمند دروس فایده‌محور و حرکت تحولی هستند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه در دانشگاه‌ها نیازمند دروس فایده‌محور و حرکت تحولی هستیم، تصریح کرد: به فرموده مقام معظم رهبری؛ دانشگاه یکی از مراکز مهم تربیت قوه عاقله کشور است و استادان نقش ویژه ای در فرآیند ساخت و پرورش قوه عاقله برای اداره کشور دارند و اگر دانشگاه بخواهد این نقش را درست ایفا کند، الزاماتی وجود دارد که این الزامات شامل «درگیر شدن با مسائل کشور»، «تربیت فرهنگی، اخلاقی و هویتی دانشجویان» و «صیرورت و تحول مستمر و دائمی در محیط دانشگاه» است که باید مورد توجه قرار گیرد. نگاه تحولی مقام معظم رهبری یک نگاه جریانی است و نگاه لحظه‌ای نیست؛ این یک مسیر فکری است.

باید در دانشگاه آزاد اسلامی با تأسی از اندیشه‌های امام خمینی (ره) یک تحول بزرگ ایجاد شود

وی در ادامه، خطاب به رؤسای استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: ما امروز در دانشگاه آزاد اسلامی نیاز به تحول و حرکت تحولی داریم و باید با تأسی از اندیشه‌ها و مکتب امام خمینی (ره) که یک تحول بزرگ ایجاد کردند، در این مسیر حرکت کنیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه تحول در اجتماع، مبتنی بر تحول افراد آن جامعه است، گفت: باید در یک جامعه متحول، تک تک افراد تحول‌خواه باشند. به فرموده مقام معظم رهبری، "امام خمینی (ره) تحول‌خواه و تحول‌آفرین بودند" و ما نیز باید از این مکتب درس بگیریم.

وی افزود: اگر بخواهیم در جامعه‌ای تحول ایجاد شود، مواردی از جمله "اثرات متقابل فرد و جامعه"، "خانواده به عنوان هسته بنیادین جامعه"، " نمادها و اسطوره‌ها"، " اقطاب اثرگذار"، " فرهنگ جامعه"، "نقش رهبران" و "مودت و عداوت به عنوان نیروی جاذبه و دافعه بین عناصر اجتماع" بسیار حائز اهمیت است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: هر جامعه‌ای برای اینکه بخواهد تحول ایجاد کند، نیازمند مودت است. در فرهنگ سازمانی و برای رقم زدن تحول چیزی که ما را به هدف نزدیک می‌کند، مودت است.

مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی با مودت به سمت حرکت تحولی قدم بردارد

دکتر طهرانچی با تأکید بر اینکه اوج مودت در انقلاب اسلامی ایران قابل مشاهده است، خطاب به رؤسای استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: متأسفانه برخی به دنبال این هستند که مانع مودت شوند و کسانی که مودت می‌آفرینند را حذف کنند، بنابراین لازم است تمام خانواده دانشگاه آزاد اسلامی دست در دست هم و با مودت به سمت حرکت تحولی قدم بردارند.

حرکت تحولی نیازمند پشتوانه فکری، بسترسازی، فرهنگ‌سازی و پیاده‌سازی است

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه در این دانشگاه یک باید و الزام وجود دارد و آن حرکت بر مدار تحول است، اظهار داشت: اگر دانشگاه آزاد اسلامی بر مدار تحول حرکت نکند، هیچ اتفاق مثبتی نخواهد افتاد. ما در حرکت تحولی به پشتوانه فکری، بسترسازی و فرهنگ‌سازی و در نهایت پیاده‌سازی نیاز داریم.

وی خاطرنشان کرد: ارتقای علمی، گسترش فضای انقلابی و حفظ کیان دانشگاه از جمله ارکان تحول دانشگاه آزاد اسلامی است که مدنظر مقام معظم رهبری است که باید با دقت و تلاش پیگیری شود.

طهرانچی افزود: تحول دارای الزاماتی است که شامل دانش و برنامه‌ریزی (پشتوانه فکری و مدل برنامه‌ریزی)، بینش و فرهنگ (تغییر نگاه، روحیه و سطح مطالبات) و کنش و پیاده‌سازی (پرهیز از کار سطحی و دم دستی و دفعی) است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه مقدمه تحول رفتاری، تحول در بینش و نگرش است، گفت: در نگاه سنتی، افزایش درآمد با افزایش دانشجو و افزایش دانشجو بر مبنای افزایش رشته محل صورت می‌گرفت، اما در نگاه تحولی که در دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شده، افزایش درآمد با افزایش توان حل مسئله مرتبط است و افزایش دانشجو بر مبنای توجه به نیاز اشتغال منطقه خواهد بود.

وی افزود: با اینکه از سال ۹۳ تا ۹۸ شاهد افزایش رشته در دانشگاه آزاد اسلامی بودیم، اما این اتفاق نه تنها منجر به افزایش تعداد دانشجو نشد، بلکه تعداد دانشجویان با کاهش چشمگیری نیز روبرو شد، اما با تحولی که در دانشگاه صورت گرفت، امروز جمعیت دانشجویی به یک میلیون و ۱۷۰ هزار نفر رسیده که ۱۵۰ هزار نفر رشد داشته است. دلیل این مسئله، اضافه شدن رشته‌های دانشگاهی نبود، بلکه تحول در نگاه، اعتماد به واحدها و حرکت مدیران واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه بود. در واقع به مردم ثابت کردیم که برای فرهنگ، اشتغال و ارتباطات فرزندان آنها حساس بوده و تمام توان خود را به کار می‌بریم.

دانشگاه آزاد به دنبال تبدیل به دانشگاهی «پرورش‌گر و توسعه‌دهنده فضای انقلابی» و «سرآمد و پاسخ‌گو» است

طهرانچی تأکید کرد: به دنبال این هستیم که دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاهی در تراز انقلاب اسلامی، «پرورش‌گر و توسعه‌دهنده فضای انقلابی»، «سرآمد و پاسخ‌گو» و «کارآمد و پایدار» باشد. بر این اساس، با اتکا به توان مدیران واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، یک برنامه تحولی مبتنی بر ۱۰ بسته کاری شامل «ارتقای کیفیت و کارآمدی دوره‌های تحصیلی»، «ارتقای تربیت، اخلاق معنوی و هویتی»، «ارتقای پاسخگویی و قابلیت حل مسئله»، «توسعه فناوری، نوآوری و کارآفرینی»، «ارتقای جایگاه بین‌المللی و الهام‌بخشی»، «پیشرفت علمی مرجعیت‌ساز و تمدن‌آفرین»، «فعالیت منسجم و هم‌افزای شبکه‌ای»، «تحول در فرهنگ سازمانی»، «سازمان یادگیرنده» و «بهره‌وری و پایداری اقتصادی» تهیه شده است.

کد خبر 5140613 مهتاب چابوک

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری گام دوم انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی جنگ تحمیلی محمد مهدی طهرانچی انقلاب اسلامی ایران وزارت علوم تحقیقات و فناوری کنکور 1400 سازمان سنجش دانشگاه پیام نور پذیرش دانشجو ویروس کرونا دوره های فراگیر ارشد دانشجویان کنکور وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشگاه های علوم پزشکی المپیاد علمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی انقلاب اسلامی امام خمینی پشتوانه فکری تحول در نگاه تبدیل کردند تحول ایجاد حرکت تحولی گام دوم یک تحول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۷۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح دانشگاه حکمت بنیان در ۱۰ دانشگاه اجرایی شد

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، رشید جعفرپور قائم‌مقام و مشاورمعاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، در آئین در دوره آرمان دختران برگزار شد، بیان کرد: طبق فرمایش مقام معظم رهبری جهت‌دهی علم و عالم در دانشگاه‌ها باید به‌طورجدی لحاظ شود و دانشجویان و اساتید به‌عنوان سفیران مبانی اندیشه انقلاب اسلامی این مبانی را در سطح دانشگاه گسترش دهند.

وی با بیان اینکه برگزاری این دوره‌ها به شما کمک می‌کند با مبانی اندیشه انقلاب اسلامی به‌ویژه مبانی اندیشه امام راحل و مقام معظم رهبری آشنا شوید، ابراز داشت: شما سفیران این اندیشه‌ها هستید و باید این اندیشه را به دانشجویان منتقل کنید و در هر محفلی مبلغ آن باشید.

قائم‌مقام و مشاور معاون فرهنگی وزارت علوم ضمن اشاره به دیدار مقام معظم رهبری با تشکل‌های دانشجویی بیان کرد: رهبری در این دیدار برای دانشگاه سه وظیفه مشخص کردند، تولید علم، تولید عالم و جهت‌دهی علم و عالم و فرمودند که در تولید علم موفق عمل کردیم و تولید مقالات علمی، نشریات و کتاب‌های حوزه دانشگاه مؤید این امر است.

وی ادامه داد: در حوزه تولید علم دارای رتبه پانزدهم یا شانزدهم در منطقه هستیم و در بسیاری از حوزه‌ها در رتبه‌های ۱ تا ۱۰ قرار داریم. در حوزه تولید عالم هم گام‌های بسیار خوبی برداشته‌ایم، ۱۵ میلیون فارغ‌التحصیل دانشگاهی، بیش از ۳ میلیون دانشجوی در حال تحصیل و بیش از صد‌ها هزار استاد تربیت کرده‌ایم که در شرایط موجود ۱۰۰ هزار استاد در حال تدریس هستند و اینها نشانگر موفقیت ما در زمینه تولید عالم است. از عدالت آموزشی و تنوع دانشگاهی خوبی برخورداریم، اما همان‌طور که مقام معظم رهبری متذکر شدند، در زمینه جهت‌دهی علم و عالم دچار ضعف‌هایی هستیم.

مشاور معاون فرهنگی وزارت علوم در ادامه به ارائه راهکار‌هایی در زمینۀ جهت‌دهی علم و عالم پرداخت و گفت: باید بازنگری در محتوا‌های علمی به‌ویژه در علوم‌انسانی صورت بگیرد؛ چون متأسفانه هنوز متون علمی علوم‌انسانی بر اساس نظریات غربی نوشته شده و نتوانسته‌ایم نظرات خوبی در این زمینه تولید و ارائه نمائیم.

وی افزود: همچنین باید تمهیداتی اندیشیده شود که تلفیق علم و دین در دانشگاه صورت گیرد و الگو‌هایی بر اساس الگو‌های ایرانی - اسلامی طراحی و شخصیت‌هایی مثل بوعلی سینا‌ها و سهروردی‌ها به‌عنوان الگوی اساتید در وزارت علوم لحاظ شود تا اساتید علاوه بر اینکه به علم روز مسلط هستند آموزه‌های دین مبین اسلام را نیز به دانشجویان بهتر منتقل کنند.

وی همچنین از لزوم طراحی دانشگاه‌های حکمت بنیان خبر داد و اظهار داشت: خوشبختانه دانشگاه‌های حکمت بنیانی توسط وزارت علوم در حال توسعه است که تا کنون در ۱۰ دانشگاه اجرایی شده است. در این دانشگاه‌ها حکمت اسلامی مبنای دانشگاه قرار دارد.

راهکار دیگر برای جهت‌دهی علم و عالم طبق گفته جعفرپور ارائه الگو‌های شاگردپروری مبتنی بر ایران اسلامی بود که اشاره به این اصل مهم دارد که اساتید مثل سنت سرآمدان علم در منطق اسلامی شاگردپروری کنند و کلاس‌ها این‌گونه نباشد که اساتید محترم به ارائه درس بپردازند و شاگردان مستمع صِرف باشند؛ بلکه دانشجویان از همان ابتدای راه آرام آرام طی دوره با اساتید پرورش یابند.

جعفرپوردر بخش دیگری از سخنانش ضمن اشاره به تاریخچه شکل‌گیری انقلاب اسلامی و اثرات آن در بیداری جهانی اظهار کرد: انقلاب اسلامی در بازه زمانی شکل گرفت که دو اردوگاه جهان را قبضه کرده بودند، لیبرالیسم که غرب را تسخیر کرده بود و کمونیسم که شرق دنیا را در حیطه قدرت خود قرار داده بود و در این تقسیم دوگانه، دنیا دوقطبی شده بود و هر رخداد و یا اتفاقی که در دنیا رخ می‌داد به یکی از این دو قطب نسبت داده می‌شد.

وی در ادامه بیان کرد: فارغ از توضیح مبانی این دو قطب که تشریح آن در این نشست میسر نیست، هر دوی آنها یک نقص جدی داشتند و آن نقص فاحش این بود که توحید و خدا آگاهی در نهاد این دو وجود نداشت. نه لیبرالیسم باوری به خدا و ایمان داشت و نه کمونیسم؛ هر دو دنیا را محدود به همین جهان مادی و فیزیکی که در آن زندگی می‌کنیم، محصور کرده بودند.

مشاور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تصریح کرد: انقلاب اسلامی یک طریق جدید، یک طلیعه نو و یک افق وسیع ترسیم کرد که در آن توحید و خداباوری بنیان و محور اصلی آن بود. این دو اردوگاهی که عرض کردم، خیلی تلاش کردند که انقلاب اسلامی را به خود نسبت دهند به‌خصوص کمونیست که هم‌عصر بود با انقلاب‌هایی که در آن زمان رخ داده بود. تا اینکه شعار اصلی انقلاب اسلامی «نه شرقی، نه غربی» از سوی جمهوری اسلامی سر داده شد تا به آنان اثبات کند که ما نه لیبرالیسم را قبول داریم و نه کمونیسم را.

وی با بیان اینکه در واقع انقلاب اسلامی از یک منبع سرشار الهی که مسیر زندگی ما را مشخص می‌کند، الهام گرفته شده است، افزود: درست زمانی که معنویت در جهان رنگ باخته بود، انقلاب اسلامی متولد و متبلور شد و آن نقیصه بزرگی که این دو رویکرد داشت را پوشش داد و یک راه جدید نه فقط برای نجات ایران که مسیری متعالی برای نجات بشریت باز کرد و این افق جدید با توجه به آموزه‌های دینی و با تکیه بر خداباوری و اعتماد به مردم در انقلاب اسلامی تدوین شد.

وی در ادامه بیان کرد: اول «یاد خدا» و دوم «پشتوانه مردمی» سنگ بنای انقلاب اسلامی را شکل داد که مبنای این دو «مردم‌سالاری دینی» را بوجود آورد و نکته مهم نیز در همین امر مستتر است که آن جوهره دینی در آن دو مکاتب قبلی وجود نداشت. در حقیقت مردم‌سالاری دینی با این آموزه‌ها در انقلاب اسلامی پایه‌گذاری، تشکیل و تبیین شد.

جعفرپور ضمن اشاره به توجه امام راحل به همین موضوع مهم خاطرنشان کرد: در طول این سال‌ها در همه اندیشه و عملکرد امام راحل ردپای توجه به مردم‌سالاری دینی مشهود است و حتی در وصیت‌نامه بنیان‌گذار کبیر انقلاب اسلامی نیز آمده است که مردم ایران از مردم زمان پیامبر اکرم (ص) و سیدالشهدا (ع) بهتر هستند. درواقع آموزه‌های دینی و پشتوانه مردمی مردم‌سالاری دینی را در ایران شکل داد و تا الان نیز پیشرفت انقلاب اسلامی از همین مسیر انجام شده چرا که سیره امام راحل و سیره مقام معظم رهبری نیز در طول این مسیر خداباوری و اتکای به مردم بوده است.

وی ادامه داد: از همان روز اول که ملت ایران شعار «نه شرقی نه غربی» سردادند، هیچ‌گونه نگاه محدودی نداشتند؛ بلکه همیشه در حال ترسیم افق‌های وسیع‌تر برای بیداری دنیا بودند. ۱۰ سال پیش که مقام معظم رهبری نامه‌ای به دانشجویان سراسر دنیا مخابره کردند، مورد نقد برخی قرار گرفت که از حکمت آن بی‌اطلاع بودند؛ اما امروز شاهد نتیجه آن نامه‌نگاری‌ها و ثمره ده‌ها سال تلاش جمهوری اسلامی در بیداری در سطح جهان هستیم.

مشاور معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم خاطرنشان کرد: بیداری اسلامی که معمولاً در حوزه کشور‌های مقاومت و کشور‌های اسلامی صورت می‌گرفت، اینک از سطح کشور‌های اسلامی خارج شده و به تعبیری بیداری اسلامی به یک بیداری جهانی و مقاومت اسلامی به یک مقاومت جهانی تبدیل شده است. دیدیم که چگونه دانشجویان غربی و اروپایی با شنیدن صدای فطرت آزادی‌خواهی که از نظام ما آغاز و به قلب اروپا و آمریکا صادر شد، لبیک گرفتند. هیچ‌وقت این تحلیل وجود نداشت که روزی در قلب آمریکا، در کشور کلمبیا در چهل، پنجاه دانشگاه اصلی دنیا پرچم جمهوری اسلامی برافراشته شود که این امر نشان می‌دهد مسیر انقلاب اسلامی مسیر درستی است و ما نباید بگذاریم که این ندا خاموش شود و تا آزادی قدس شریف باید این مسیر را باقدرت ادامه دهیم.

جعفرپور در پایان خطاب شرکت کنندگان در این دوره گفت: دوره‌ای که در آن قرار دارید مبتنی بر اندیشه‌های مقام معظم رهبری است. ایشان چه در جایگاه رهبری و چه در جایگاه فردی انسانی فرهیخته و حکیم هستند که اندیشه‌های ایشان بسیار متقن است و محور‌های راه‌گشایی را بیان می‌کنند که آینده اثبات می‌کند چه قدر این فرمایشات راهبردی و حکیمانه است.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح دانشگاه حکمت بنیان در ۱۰ دانشگاه اجرایی شد
  • تجدید میثاق مسوولان حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (ره)
  • تجدید میثاق مسئولان حوزه حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (قدس سره)
  • جوانان بسیجی مایه فخر و مباهات کشور هستند
  • دانشجوی واحد نی‌ریز مقام قهرمانی مسابقات استانی پرس سینه را کسب کرد
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری+عکس
  • خیزش دانشگاهی علیه ظلم در جهان آغاز شده است
  • قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی: چک‌های بی محل و پرداخت‌های خارج از ضوابط در دانشگاه آزاد وجود ندارد
  • اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی
  • فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان